The Chinese Man

En januaridag 2006 gör Hudiksvallspolisen en fasansfull upptäckt. I den lilla byn Hesjövallen har en massaker begåtts. Arton personer har slaktats på det mest bestialiska sätt. När domaren Birgitta Roslin, spelad av tyska Suzanne von Borsody, läser om dådet slås hon av att hon är släkt med så gott som samtliga offer.

Hon ger sig ut på en resa till 1860-talets USA där järnvägen mellan väst- och östkust byggs av kinesiska slavarbetare. Men spåren leder också till dagens Kina. Den nya supermakten behöver tillgång till råvaror för sin industrialisering och samtidigt lösa problemet med miljontals missnöjda bönder som inte får ta del av det ökade välståndet. Oförskyllt dras Birgitta Roslin in i ett världspolitiskt spel där hennes liv är i fara.

The Chinese Man är en tv-serie om 2×90 minuter långa avsnitt inspelade av produktionsbolaget Yellow Bird för tyska tv-kanalen ARD. Serien är baserad på Mankells bok Kinesen och visades under 2011 i Tyskland.

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/88/137488/henningmankell.se/public_html/wp-content/themes/henning/template-publication-item.php on line 52