Pyramiden

Mossby strand i gryningen den 1write my essay1 december 1989. Flygplanet av märket Piper Cherokee slår ner med våldsam kraft och fattar eld. Piloten och hans passagerare dör i samma ögonblick som planet träffar marken. Kurt Wallander vid polisen i Ystad, som utreder olyckan, konstaterar snart att inget sportplan saknas och att planet måste ha flugit utan tillstånd. En olycka. Men uppenbarligen finns något annat bakom. Mitt under olycksutredningen kommer ett nattligt larm. En brand har utbrutit i systrarna Eberhardssons sybehörsaffär. Huset är redan övertänt. När Nyberg efteråt undersöker de innebrända systrarnas kroppar gör han en fasansfull upptäckt: båda kranierna har skotthål i nacken. Två gamla damer som sålde sytråd och blixtlås. Avrättade med nackskott. Det är write my essayalltför orimligt, tänker Wallander.

Pyramiden är en bok som tar ett steg tillbaka. Historien börjar 1969 när Wallander är en 21-årig patrullerande ordningspolis som en varm försommardag hittar sin granne skjuten. Den slutar 1989 med den dramatiska och gåtfulla titelberättelsen som bland annat innehåller en oefterhärmligt dråplig skildring av mötet mellan Wallander och hans far på en egyptisk polisstation.

mcessay.com case study writing at custom writing service service to buy essays buy papers online

Däremellan ger den några av de viktigaste nycklarna till personen Wallander. Den berättar om den första tiden med Mona, om mötet med läromästaren Rydberg och hur Wallander börjar förstå att han trots allt kommer att bli en bra kriminalpolis. Med Pyramiden avslutas serien om Kurt Wallander.

Pyramiden kom 1999 och är den nionde boken i write my essayWallanderserien.

Engelsk Titel: The Pyramid
Publicerad år: 1999
Publicerad / Kommer publiceras: USA, Storbritannien, Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Frankrike, Holland, Italien, Island, Spanien, Polen, Japan, Portugal, Ungern, Taiwan, Kina, Indonesien, Tjeckien, Slovakien, Ryssland, Brasilien, Rumänien, Israel